ICA2 DE LA JOHN DEERE – SISTEMUL CE ASIGURĂ O CALITATE CONSTANTĂ A BOABELOR ȘI PIERDERI REDUSE LA RECOLTARE
Reglarea integrată a combinei (ICA2) reprezintă soluția revoluționară a producătorului John Deere ce garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiții. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficiența maximă a combinei John Deere. Odată ce mașina este configurată, ICA2 se ocupă de toate reglajele pentru restul zilei.
Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate măsoară permanent cantitatea de boabe sparte și impurități, păstrând reglajele automate in timp real, pentru a menține niveluri presetate fără intervenția operatorului.
Sistemul ICA2 este integrat în modele de combine John Deere aparținând seriei S. Aceste combine pot fi achiziționate de la distribuitorul exclusiv John Deere din România – IPSO Agricultură. Până la sfârșitul lunii februarie beneficiezi de oferta de presezon, cu discount-uri semnificative la modelele selectate.
Economisește timp
Optimizează combina o singură dată cu ICA și cu camerele de vizualizare a boabelor și nu mai sunt necesare alte reglaje. ICA2 adaptează automat combina la condițiile în schimbare, precum paiele umede și terenuri infestate cu buruieni, chiar și atunci când aceste schimbări nu sunt vizibile.
Nivel garantat al calității
Operatorul poate seta limite pentru boabele sparte și pentru reziduuri, pentru a afla ce conține buncărul înainte de a ajunge la elevator. În acest fel, fermierul nu mai înregistrează pierderi de venit rezultate în urma prezenței boabelor care nu îndeplinesc standardele cumpărătorului. Combina menține nivelul presetat al pierderilor, eliminând risipa de bani rezultați ca urmare a pierderilor înregistrate de combină.
Operator independent
Indiferent dacă combina este condusă de același operator sau acesta diferă, întotdeauna cu ICA2 se obține același rezultat de înaltă calitate. La sfârșitul turei, fermierul poate schimba cu toata încrederea operatorul.
Ceea ce face diferența între ICA2 și alte sisteme de pe piață este că, după ce au fost setate rezultatele dorite în ceea ce privește nivelul de pierderi și de calitate a boabelor, ICA2 va menține constant acest nivel. Nu este nevoie ca operatorul să reajusteze sau sa intervină asupra setărilor.
Nu obosește niciodată
Chiar și cei mai buni operatori obosesc în timpul sezonul lung de recoltare, în astfel de momente, se omite ușor calibrarea sau se calculează greșit cantitatea de boabe sparte. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul ICA2.
Ai încredere în datele furnizate
Managementul activ al randamentului este o altă inovație automatizată adusă de John Deere, care îl ajută pe fermier să economisească timpul și crește performanțele de recoltare. Acum nu mai sunt necesare calibrările manuale și cântărirea dublă a remorcilor, pentru a obține rezultate precise de măsurare a randamentului.
Nu mai trebuie să întrerupi procesul de recoltare pentru cântăriri periodice pentru culturi și condiții diferite. În plus, nu mai trebuie să cauți o punte de cântărire în apropiere.
Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate, pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament și de umiditate, pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze și la niveluri de randament variate, utilizând mai multe puncte de calibrare. Aceasta este o operațiune pe care operatorii nu o efectuează manual pe teren.
Cartografierea îmbunătățită a randamentului
Managementul activ al randamentului transformă acuratețea cartografierii randamentului deoarece, în prezent, 96% dintre agricultori efectuează calibrarea doar într-un singur punct sau nu o efectuează deloc și numai 4% finalizează calibrarea recomandată, în mai multe puncte. Acest lucru îmbunătățește acuratețea în operațiunile agricole de precizie, deoarece permite un control mai bun al resurselor pentru niveluri diferite de semănare, aplicare a îngrășămintelor și îngrijirea culturilor.