TECHAGRO 2018, JOHN DEERE O MEDALIE DE AUR ȘI UNA DE ARGINT
TECHagro se numără printre cele mai mari 3 târguri agricole din Europa, iar pentru sezonul 2018, Centrul Expozițional Brno, din Republica Cehă a fost complet închiriat. Desfășurat în perioada 8-12 aprilie, târgul s-a bucurat de prezența tuturor producătorilor de mașini și utilaje agricole care operează pe piața europeană. În cadrul târgului s-au prezentat tendințele în agricultură: precum tehnologiile digitale, agricultura de precizie sau utilizarea sistemelor de navigație prin satelit.
Compania John Deere a fost prezentă în cadrul expoziției TECHagro 2018, iar inovațiile disponibile pentru anul 2018 au fost recompensate cu o medalie de aur și una de argint. Distincțiile au fost oferite pentru cea mai inovativă tehnologie de recoltare disponibilă pe combinele din seria S700 și pentru semănatul de precizie. Inovația este forța motrice din spatele programului desfășurat în prezent de către John Deere bazat pe crearea și dezvoltarea de soluții inteligente.
Târgul TECHagro din Brno este cel mai mare eveniment de acest gen din Europa Centrală, cu peste 120.000 de vizitatori, fiind considerat unul dintre cele mai mari trei târguri agricole din Europa. TECHagro recunoaște cele mai recente inovații din domeniul mașinilor agricole prin intermediul concursul Grand Prix. Un total de 91 de expozanți au aplicat anul acesta pentru premii, iar un juriu format din 18 membri a selectat 17 dintre acestea.
Aur pentru tehnologia de recoltare disponibilă pe combinele John Deere S700
Tehnologia de recoltare disponibilă pe combinele John Deere din seria S700 a câștigat marele premiul oferit de către TECHAGRO, la categoria ”Inovația anului 2018”. Membri juriului au apreciat funcțiile automate ICA2 și Active Yield ca fiind un pas important în recoltarea eficientă și inteligentă.
Noua serie de combine de recoltat John Deere S700 a avut lansarea oficială în România, la începutul anului 2018, într-un eveniment unic. Funcția automată ICA2 reprezintă primul sistem de optimizare complet automată a recoltării de pe piață.
După optimizarea parametrilor de recoltare, cum ar fi viteza de înaintare, calitatea cerealelor, pierderi și cantitatea de impurități, sistemul ICA2 modifică constant setările, în mod automat pentru a menține calitatea recoltei la un nivel constant. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Göttingen din Germania, sistemul ICA2 este capabil să îmbunătățească capacitatea de recoltare cu o medie de 20%.
”Suntem încântați să primim acest premiu, o recunoaștere a valorii efortului depus de către designerii și inginerii de produse John Deere pentru a aduce acest lucru nou pe piață. Noua serie S700 reprezintă un pas mare pentru îmbunătățirea tehnologiei de recoltare și își merită renumele de combina automată” – a declarat Carsten Heftrig, John Deere Combines Product Manager.
Argint pentru semănătoarea de preciziei John Deere 1725NT
După ce a primit o medalie de aur la show-ul SIMA 2015 din Paris, semănătoarea de înaltă performanță John Deere 1725NT al lui John Deere a fost recompensată cu o medalie de argint, de această dată, la târgul TECHagro, ce a avut loc în Cehia. Mașina oferă noi niveluri de precizie la vitezele de semănare de până la 16 km/h sau chiar mai mari.
Acest model de semănătoare asigură o plasare precisă a semințelor în brazdă, împiedicând rostogolirea sau împrăștierea semințelor în brazdă, în mod special la culturile de porumb sau soia. Un set de perii ating ușor semințele și le adună din toate părțile, cu control total, pentru a direcționa fiecare sămânță pe fundul brazdei, chiar și în condiții dificile de semănat. Unitățile de serie ale modelului 1725NT pot fi utilizate la majoritatea semințelor, indiferent de forma și dimensiunea acestora, atingând o precizie de semănare de până la 99%.
Dispunând de o lățime de transport de doar 3 m, semănătoarea de precizie de înaltă performanță de la John Deere, de opt rânduri, oferă o opțiune de fertilizare granulată și a fost proiectat să funcționeze atât în condiții convenționale, cât și pentru semănatul în terenuri cu un nivel minim de prelucrare.